Sekä Matrox Design Assistant että Basler käyttävät omia kamera-ajureitaan USB3-kameroiden kanssa kommunikoidessa. Tästä syystä kamerat toimivat vain jommassa kummassa ympäristössä ja ympäristön vaihtaminen vaatii kameran ajurin vaihtamisen.

Matrox aktivointi

Jos kameralla on käytössä Basler-ajuri, voidaan Matrox-ajuri aktivoida käyttöön Matrox Capture Assistantin avulla klikkaamalla kamera aktiiviseksi, ja painamalla Device Information -ikkunaan ilmestyvää painiketta Install Matrox Drivers.

Basler aktivointi

Matrox-ajurin ollessa aktiivisena voidaan kameralle vaihtaa Basler-ajuri käyttöön pylon USB Configuratorin avulla, joka voidaan avata joko pylonin Tools-valikosta tai Windowsin Käynnistä-valikosta. Ajuri vaihdetaan klikkaamalla kamera aktiiviseksi ja painamalla Device Info -ikkunan alalaitaan ilmestyvää linkkiä Fix Driver Installation.