Joissain sovelluksissa (esim laser-tekniikkaa käyttävissä) päästään parhaaseen lopputulokseen kun kuvakenno on täysin paljas ja ilman suojalasia.

Baslerin kameroissa on kuvakennon päälle liimattu suojalasi, jota ei pysty irroittamaan. Lasi toimii samalla myös optisena suodattimena estäen käytännössä katsoen kaikkien alle 400 nm allonpituuksien pääsyn kennolle. Kennon suojalasin poistaminen esim. jyrsintätekniikkaa käyttäen aiheuttaa suuren hajoamisvaaran kennolle ja kameralle, eikä sitä suositella tehtäväksi. Mikäli käyttäjä kuitenkin poistaa suojalasin kennon päältä, mitätöityy kameran takuu samalla.