GigE Vision kamerat lähettävät kuvadatan tietokoneelle Ethernet-liitäntää käyttäen.

Joissain tapauksissa käyttöjärjestelmän palomuuriohjelmisto tai verkon palomuurilaite voi estää kameroiden liikenteen, jolloin palomuurille pitää ohjelmoida poikkeussääntö liikenteen sallimiseksi.

GigE Vision laitteet lähettävät dataa UDP portin 3956 kautta. Järjestelmän optimaalisen toiminnan takaamiseksi myös porttien UDP 49153-49169 tulisi olla avoimena.

Ohjelmistopalomuurit, kuten Windowsin palomuuri, tarkkailevat liikennettä yleensä myös sovelluskohtaisesti, jolloin kuvien vastaanottoon käytettävän ohjelmiston liikennöinti verkossa tulee sallia.

Mikäli kuvantamisessa käytettävä tietokone ei ole kiinni julkisissa verkoissa ja ne kommunikoivat vain kameroiden kanssa, voi ohjelmalliset palomuurit ottaa kokonaan pois käytöstä.

On myös suositeltavaa eriyttää kamerat eri verkkoon, eikä käyttää niitä toimipisteen yleisessä lähiverkossa.