GigE Vision kamerat lähettävät kuvadatan tietokoneelle Ethernet-liitäntää käyttäen.

Joissain tapauksissa käyttöjärjestelmän palomuuriohjelmisto tai verkon palomuurilaite voi estää kameroiden liikenteen, jolloin palomuurille pitää ohjelmoida poikkeussääntö liikenteen sallimiseksi.

GigE Vision laitteet käyttävät UDP porttia 3956 kontrollointiin sekä dynaamisesti määrittyviä portteja datansiirtoon. Esim. Windowsissa järjestelmän optimaalisen toiminnan takaamiseksi myös porttien UDP 49153-49169 tulisi olla avoimena. Yleisellä tasolla dynaamiset portit ovat välillä 49152 - 65535.

Ohjelmistopalomuurit, kuten Windowsin palomuuri, tarkkailevat liikennettä yleensä myös sovelluskohtaisesti, jolloin kuvien vastaanottoon käytettävän ohjelmiston liikennöinti verkossa tulee sallia.

Mikäli kuvantamisessa käytettävä tietokone ei ole kiinni julkisissa verkoissa ja se kommunikoivat vain kameroiden kanssa, voi ohjelmalliset palomuurit ottaa kokonaan pois käytöstä.

On myös suositeltavaa eriyttää kamerat eri verkkoon, eikä käyttää niitä toimipisteen yleisessä lähiverkossa.