Uusi Pylon versio 5 julkaistu

Marraskuussa 2015 julkaistu Pylon versio 5 tuo muiden parannusten lisäksi täyden Windows 10 yhteensopivuuden.

Pylon 5 tukee GigE Vision, IEEE 1394, Camera Link ja USB3 Vision standardeja, minkä ansiosta olemassaolevat vanhemmat ohjelmat toimivat kaikkien rajapintojen, myös USB3:n, kanssa ilman muutoksia Windowsin versioissa 7-10 niin 32-bittisessä kuin 64-bittisessä ympäristössä.

Baslerin vanhemmat Pylon-versiot (4.x) eivät ole Windows 10 yhteensopivia, joten uuden Windowsin käyttäjiä suositellaan päivittämään viivyttelemättä ohjelmistonsa uusimpaan versioon.

Pylon 5 asennuspaketin ja dokumentit voi ladata tästä linkistä.

Lisää nopeutta, vähemmän kokoa

Pylon 5 tuo myös muita uudistuksia parantuneen yhteensopivuuden lisäksi.

Se on kooltaan vanhaa 4 versiota pienempi ja toiminnaltaan nopeampi. Etenkin kameroiden tunnistamiseen ja avaamiseen kuluvaa aikaa on saatu lyhennettyä ja ohjelman muistinkäyttöä pienennettyä.

Pylon 4:n Windows 10 tuki

Versiosta 4.2.2 lähtien on pylonissa ollut rajoitettu tuki Windows 10 käyttöjärjestelmälle. Käytössä on huomioitava seuraavat rajoitteet ajureiden toiminnassa:

GigE-rajoitteet

• Pylon filter driver ei asennu verkkokorttiin, mistä syystä kamerasta ei saa kuvaa ulos
  • Kameran pitäisi kuitenkin tunnistua pylonissa ja konfiguroinnin onnistua myös filter driveria käytettäessä
  • Pylon performance driver asentuu ja toimii normaalisti, mutta verkkokorttia ei uudelleennimetä Basler-laitteeksi

USB3-rajoitteet

• USB3-ajuri asentuu, mutta riippuen laitteistosta Host Controllerin laiteajuri pitää mahdollisesti päivittää
  • Joissain Host Controllereissa kaistan käyttöä pitää pienentää jotta kuva tulee virheettä läpi (max transfer size / throughput)

FireWire

• Asentuu ja toimii normaalisti

CameraLink-rajoitteet

• Toimivuus riippuu Frame Grabberin Windows 10 yhteensopivuudesta