Basler kameroita voi käyttää 3. osapuolen sovelluksilla.

Basler kamerat täyttävät GenICam-määritykset, ja ne ovat USB3 Vision / GigE Vision / CameraLink standardien mukaisia, ollen näin yhteensopivia useiden eri toimittajien ohjelmistojen ja kehitysympäristöjen kanssa. Standardinmukaisten rajapintojen ansiosta oman sovelluksen toteuttaminen Basler kameroille on erittäin suoraviivaista. Kamerat toimivat hyvin yhteen esimerkiksi Matrox Design Assistant -kehitysympäristön kanssa. Myös omien kameroita hyödyntävien C/C++/C# -ohjelmistojen kehittäminen on nopeaa Basler pylon SDK:n kattavien ohjelmoijan oppaiden ja lähdekoodimallien avulla.

Kameran kuvaa voi katsoa myös millä tahansa TWAIN ja DirectShow yhteensopivalla sovelluksella (esim. VirtualDub, Open Broadcaster Software, VLC).