Basler kameroille voi kehittää sovelluksia myös itse hyödyntämällä Baslerin kehitystyökaluja ja rajapintoja.

Pylon-ohjelmistopaketin mukana voi asentaa SDK:n ohjelmistokehitystä varten valitsemalla asennuksen Developer-valinnalla tai merkkaamalla SDK:t asennettavaksi Custom-valinnassa. Tuettuja ohjelmointikieliä ovat C, C++, C# sekä VB.Net. SDK:n mukana asentuvat myös kattavat oppaat (Programmer's Guide) sekä lähdekoodimallit (Samples) ohjelmistokehityksen nopeaa aloitusta varten.

Baslerin kameroille löytyy myös tuki Open Source -projektien muodossa Pythonille sekä Robot Operating Systemille (ROS)